založeno 1933
FC MOKRÁ-HORÁKOV
Vítejte na stránkách našeho fotbalového klubu
Zpět do kategorie: Novinky

 

V druhé polovině června skončila pro naše týmy soutěžní sezóna 2014/2015. V okresních soutěžích jsme měli dva týmy – mladší žáky a „A“ tým mužů.

Žáci skončili v tabulce OP na čtvrtém místě ze sedmi účastníků. „A“ tým mužů na místě pátém ve třetí třídě sk. A. Od třetího místa nás dělily pouhé dva body! Kladným bodem sezóny bylo zapracování mladých kluků do základní sestavy týmu. Pánové Aleš Brablec, Jan Petráš a Madik Safariev si svým přístupem  a výkony zaslouží poděkování.

 

Fotbalisté a fanoušci si nyní pár dnů od fotbalu odpočinou. Během krátké letní přestávky musíme však v rámci klubu vyřešit několik podstatných věcí.

 

V posledním červnovém týdnu začněme s částečnou regenerací travnaté plochy hlavního hřiště. I když akci provedeme vlastními silami, nemalé finance nás bude stát materiál (travní semeno, hnojivo, písek, …).

 

Velké změny nás čekají od 1.7.2015 v administrativě klubu. Vše souvisí s akcí fotbalového svazu, kterou sám výstižně nazval „fotbalovou revolucí“. Zjednodušeně a stručně řečeno se jedná o přechod z papírové formy administrativy na formu elektronickou - počítačovou. Veškeré dokumenty týkající se např. zápisů o utkáních, registračních průkazů, přestupních lístků atd. se od výše uvedeného data budu řešit pouze v elektronické formě tj. přes PC. Určitě je to velký krok dopředu, který však pro nás momentálně představuje spoustu finančních nákladů a vlastní práce (zajištění PC, internetová přípojka, …..). 

Dále jde o přechod z daňové evidence na podvojné účetnictví. Pro klub to znamená zajištění externí účetní (další finanční náklad).

 

Po krátkém odpočinku čeká na všechny naše fotbalisty v průběhu letní přestávky příprava na novou sezónu 2015/2016.

Do soutěží jsme přihlásili týmy starší přípravky, starších žáků a „A“ tým mužů.

Novým týmem v soutěži je tedy přípravka, která se dosud připravovala pouze formou tréninků. Nejmladší kluky (a holky) povedou paní Lýdie Patáková a pan Petr Horáček.

Změnou bude i přechod současných „mladších žáků“ na „starší“! Jde především o počet hráčů – nyní tedy již klasických „11“! Kluky trénuje pan František Mikulášek s pomocí pánů Marka Šulce a Jana Kocourka, o výchovu malých brankářů se v klubu stará pan Aleš Šulc.

Znovu (již poněkolikáté) si zde dovolím vyzvat všechny školou povinné kluky (a samozřejmě rodiče): „Přestaňte trávit volný čas u svých „elcédéček“ a PC a pojďte se raději proběhnout po krásném zeleném trávníku! Je nás stále zoufale málo“!

Trenérem „A“ týmu zůstává pan Libor Svícenec. Pro sezónu 2015/2016 se pokusíme mužstvo posílit na dvou až třech postech tak, abychom se mohli poprat o čelní místa v tabulce.

V nejbližší době nás čekají jednání se zástupci FC Zbrojovka Brno o pronájmu hřiště pro soutěžní domácí utkání jejich týmů kategorie U16 a U17. Doufáme, že spolupráce bude pokračovat a naváže tak na sezónu minulou.

 

Další fotbalovou akcí, která proběhne na našem hřišti, je druhý ročník fotbalového turnaje HC Fotbal Cup 2015 pořádaný akciovou společností Českomoravský cement.

Termín turnaje je sobota 12. září 2015.

 

A ještě jedna podstatná informace závěrem: v měsíci září plánujeme svolání valné hromady fotbalového klubu. Jeden z hlavních bodů bude rozšíření počtu členů výkonného výboru. Kandidáti již byli osloveni. Uvítáme všechny další, kteří by chtěli v klubu pracovat nebo jakýmkoliv způsobem pomoci. Přesný termín a program valné hromady najdete na http://www.fcmokra-horakov.cz/.

 

V nové sezóně 2015/2016 nás podporuje obec Mokrá-Horákov a sponzoři: Ranč U jelena, Restaurace U Zbojníka, Vinotéka za kapličkou, Audy-therm s.r.o., Nábytek Divácký „NEVES AGRO“- pan Jaroslav Neveselý.

Děkujeme!

 

Všem vám, příznivcům klubu FC CVM Mokrá-Horákov, děkujeme za podporu v minulém ročníku a zveme vás na zápasy v sezóně 2015/2016.

 

Informace o aktuálním dění v klubu, výsledky, termíny zápasů a veškeré kontakty najdete na našich nově graficky zpracovaných oficiálních webových stránkách: http://www.fcmokra-horakov.cz/.

 

Ivo Brzobohatý

 

29. březen 2024

FC MOKRÁ-HORÁKOV, z.s.
Horákov 201
664 04  Mokrá-Horákov

IČ: 4848177

fc.mokra.horakov@gmail.com


Administrace stránek:

František Mikulášek,

František Galle